12 Mart 2010 Cuma

KOBİ’ler kriz dönemini yurdışı eğitim programlarıyla değerlendirdi…


1999 yılından beri faaliyet gösteren İdealist Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı’nın Kurucusu ve Genel Müdürü Onur Yaldızkaya, ekonomik kriz dönemini fırsata çevirebilen az sayıdaki sektörden biri içinde olduklarını belirtiyor. 2009 yılında hizmet verilen kişi sayısını 2009 yılında %20 artırdıklarını belirten Yaldızkaya, en büyük artışı ise %45 ile 40 yaş üstü yönetici grubunda yakaladıklarını söylüyor. İşletmelerde, kriz döneminde yaşanan iş hacmindeki düşüşle birlikte şirket yöneticilerinin, bu dönemi kişisel gelişim çalışmaları için değerlendirdiğine dikkat çeken Yaldızkaya, bu gibi durgunluk dönemlerinin İngilizce iletişim becerilerini geliştirmeye bir türlü zaman ve fırsat bulamayan profesyoneller için iyi bir fırsat olduğunu hatırlatıyor.

2009 yılında KOBİ’lerden gelen yurtdışı eğitim talebinin en fazla Genel İngilizce Programları ile desteklenen İş İngilizcesi Programları’na yoğunlaştığının altını çizen Onur Yaldızkaya özellikle “Anadolu Kaplanları” olarak tabir edilen kesimin yurtdışına açılmaya başlamasıyla birlikte geçmişte sadece İstanbul, İzmit, Ankara ve İzmir’deki işletmelerden gelen taleplerin son yıllarda Konya, Kayseri, Denizli, Gaziantep gibi şehirlerdeki KOBİ’lerden de geldiğini ifade ediyor.

İngiltere’de İş İngilizcesi Programları, tercihe göre 2 ila 12 hafta arasında sürüyor ve bir aylık eğitim ve konaklama hizmetinin aylık ücreti 1250 Sterlin’den başlıyor. Bu programların temel amacının iş dünyası profesyonellerinin, uluslararası iş platformunda kolayca iletişim kurmalarını sağlamak olduğunu belirten Yaldızkaya’nın verdiği bilgiye göre eğitimlerin içeriği; satış, pazarlama, finans ve iş yönetimi konularında İngilizce terimlerden, ticari yazışmalar, raporlaşma, telefon görüşmeleri, toplantı ve sunum teknikleri gibi konulardan oluşuyor.

İngiltere’de düzenlenen “İş İngilizcesi Programları”nın ardından TOEIC (Test of English for International Communication), LCCI (London Chamber of Commerce and Industry), Cambridge BEC (Cambridge Business English Certificates) sınavlarına girilebiliyor. Söz konusu sınavlarda başarılı olanların aldığı sertifikalar, tüm dünyada, uluslararası iş platformunda etkin şekilde İngilizce iletişim kurabilme becerisinin bir kanıtı olarak kabul ediliyor.

İngiltere’deki İş İngilizcesi Programları’na katılanların konaklamaları, tercihe bağlı olarak İngiliz bir aile yanında, okul yurdunda, oldukça konforlu stüdyolarda veya otellerde sağlanıyor. İdealist Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, eğitim programı, konaklama ve ulaşımın yanısıra, uçak bileti, havaalanı transferleri ve vize işlemlerini de organize ederek katılımcıların hayatını daha da kolaylaştırıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder