26 Ocak 2011 Çarşamba

Dünya Dili İngilizce

Günümüzde dünyada en çok kullanılan uluslararası dilin İngilizce olduğu bir gerçek. Dünya nüfusunun beşte biri İngilizce iletişim kurabilecek düzeyde bulunuyor.

Anadil olarak yalnızca Amerika, İngiltere, İrlanda, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve İskoçya’da konuşulmasına rağmen İngilizce, toplam 73 ülkede ortak veya resmi dil olarak kullanılıyor. Dünyada 1 milyarın üzerinde konuşan sayısına sahip İngilizce; ticaretin, bilimin, havacılığın, denizciliğin, diplomasinin, uluslararası iletişimin, sinema sektörünün ve internetin ortak dili olma özelliğine sahip. Günümüzde İngilizce bilmeyen bir üniversite mezunununun nitelikli bir iş bulması neredeyse olanaksız.

İngilizce’yi en hızlı ve doğru şekilde öğrenmenin yolu İngilizce’yi bu dilin konuşulduğu ülkelerin birinde öğrenmekten geçiyor. İngilizce’yi öğrenmek isteyenler özellikle Amerika, İngiltere, Avustralya ve Kanadada eğitim almayı tercih ediyor. Bu ülkelerdeki dil okulları yaptıkları özel promosyonlar ile dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler için birer cazibe merkezi haline dönüşüyor.

İngilterede eğitim alacak öğrenciler için iki farklı vize türü bulunuyor; Öğrenci Vizesi; kurs süresi ne olursa olsun öğrencilere çalışma izni veriyor ve eğitime devam edildiği sürece Türkiye’ye dönmeye gerek kalmadan İngiltere'den uzatılabiliyor. Süresi 6 aydan kısa ve 10 Ocak' ta yapılan bir düzenleme ile 11 aya kadar olan kurslar için alınabilen Öğrenci Ziyaretçi Vizesi ise İngiltere'de çalışma izni vermiyor ve uzatılamıyor.

Zamanı kısıtlı profesyonellere hızlı bir şekilde İngilizce öğretmeyi veya mevcut İngilizce düzeylerini en kısa sürede ilerletmeyi amaçlayan “Profesyoneller için İngilizce Programları” ‘na talepte büyük bir artış yaşanıyor. İş hayatında yer alan profesyonellerin, uluslararası iş dünyasıyla kolayca iletişim kurabilmesini amaçlayan ve katılımcının tercihine göre bir ile dört hafta arasında süren bu programların içeriğini; satış, pazarlama, finans ve iş yönetimi konularında İngilizce terimlerin öğretilmesi, ticari yazışmalar, raporlaşma, telefon görüşmeleri, toplantı ve sunum teknikleri gibi konular oluşturuyor.

İngilterede eğitim almak isteyen bir öğrencinin, okul kaydı, vize başvurusu, konaklama ayarlama ve uçak bileti temini gibi işlemleri en fazla iki haftada sonuçlanabiliyor. Bu nedenle yaz tatilinde İngiltere dil okulları bünyesinde eğitim almak isteyen ve geç kaldığını düşünen öğrenciler için bir fırsat doğmuş durumda. İngiltere vize sistemindeki bu hız nedeniyle, son dakikaya kalmış öğrenciler bu ülkeye yöneliyor. Kanada eğitim ve Avustralya dil eğitimi programları ise daha çok 6 aydan fazla süreli eğitim alacak öğrenciler tarafından tercih ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder