26 Ocak 2011 Çarşamba

Yurtdışı Eğitim için Vize Başvurusu

Globalleşen dünyada İngilizce’nin önemini artık uzun uzun anlatmaya gerek yok. Dil öğrenmek veya mevcut yabancı dil becerilerini geliştirmek isteyen binlerce öğrenci her yıl yurtdışındaki dil okullarının yolunu tutuyor.
Sözkonusu dil okulları Genel Dil Programları’na katılacak öğrenciler için her Pazartesi başlama imkanı sunuyor. Ne kadar süre dil eğitimi almanız gerektiği, mevcut dil bilginize ve ulaşmak istediğiniz dil seviyesine göre değişiyor. En az iki hafta olmak üzere dilediğiniz süre kadar eğitim alabiliyorsunuz. Öğrenciler yurtdışındaki okullarda eğitime başladıkları ilk gün yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı bir seviye tespit sınavına alınıyorlar. Bu sınavın sonucunda öğrencinin dil seviyesi belirleniyor ve kendisine uygun bir gruba yerleştiriliyor. Yurtdışında dil eğitimi için üst yaş sınırı bulunmuyor fakat her program için belirlenmiş bir minimum yaş sınırı mevcut. Yurtdışındaki dil okullarında sınıf mevcutları 10-16 kişi arasında değişiyor. Dil okullarının tamamına yakını hafta sonu turları, sportif aktiviteler, tarihi ve turistik yerlere geziler düzenliyor. Bazı dil okulları bu hizmetler için ek ücret talep ederken bazılar bu hizmetleri program dahilinde sunuyor. Yurtdışında eğitim alan öğrenciler, üzerinde öğrenim süresinin ve ulaşılan dil seviyesinin belirtildiği bir bitirme sertifikası alıyorlar.

Okul kayıt işlemleri, pasaport ve vize başvuruları, konaklama ve seyahat rezervasyonlarının zamanında ve eksiksiz yapılabilmesi için mümkün olduğu kadar erken başvuru yapılması tavsiye ediliyor çünkü vize prosedürleri gidilecek ülkeye göre iki hafta ile iki ay arasında değişiyor. Örneğin Avustralya dil eğitimi vizesinin sonuçlanması ortalama iki ay sürerken İngiltere dil okulları için vize başvurusu en fazla iki haftada sonuçlanıyor.Avustralya eğitim vizeleri için Ankara’daki büyükelçiliğe başvurmak gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder