26 Ocak 2011 Çarşamba

Dil Okulu Secerken Dikkat

Küreselleşen dünyada iletişim kurabilmenin yolu, artık insanlığın ortak iletişim dili olan İngilizce’yi ileri düzeyde bilmekten geçiyor. İngilizce’yi hızlı ve etkin şekilde öğrenme çabasında olanlar bu dilin konuşulduğu bir ülkede alınacak birkaç aylık eğitimle hedeflerine kolayca ulaşıyor. İngiltere,ABD, Kanada, Avustralya, Malta, Yeni Zelanda ve Güney Afrika her yıl İngilizce öğrenme amacıyla gelen binlerce yabancı öğrenciyi ağırlıyor. Dil eğitimi için yurtdışına gidenlerin sayısı her geçen yıl artış gösteriyor.

Yurdışındaki binlerce dil okulundan kişisel gereksinim ve bütçenize en uygun olanına karar vermek aslında sanıldığı kadar zor değil. Yurtdışında dil eğitimi alacak olanların iki konuya dikkat etmesi gerekiyor; danışmanlık firması seçimi ve dil okulu seçimi. Bulunduğu ülkenin yetkili kurumlarca onaylanmış bir dil okuluna yetkin bir danışmanlık şirketi ile giden öğrencilerin tatsız sürprizlerle karşılaşma olasılığı oldukça düşük. Peki bir dil okulunun hangi akreditasyona sahip olması gerektiğini veya bir danışmanlık firmasının ne kadar tecrübeli ve başarılı olduğunu nasıl anlayacaksınız?

İngilizce eğitimi konusunda faaliyet gösteren yurtdışı dil okulları arasından fiziksel imkanları, eğitmen kalitesi, sosyal aktiviteleri, konaklama seçenekleri gibi önemli başlıkların tamamında belirli bir kalite standardını yakalamış olanlar her ülkedeki yetkili akreditasyon kurumlarınca onaylanıyor. Bu akreditasyon kurumları; İngiltere dil okulları için British Council, Amerika dil okulları için ACCET (Accrediting Council for Continuing Education and Training), Kanadada eğitim için Languages Canada, Avustralya dil eğitimi dahil tüm Avustralya eğitim kurumları için English Australia.

Yurtdışında eğitim alacaklar için okul seçimi kadar, okul işlemlerini takip edecek yurtdışı eğitim danışmanlık şirketinin seçimi de çok önemli. Sözkonusu danışmanlık şirketleri, temsilciliğini yaptıkları yurtdışı dil okulları adına ücretsiz hizmet sunuyor. Bazı dil okulları, danışmanlık firması kanalıyla kayıt yaptıran öğrencilere indirim veya promosyon yaparak daha düşük fiyat veriyor. Danışmanlık firmaları; okul seçimi, uçak bileti, vize işlemleri, tercümeler, okulla yazışmalar, konaklama gibi birçok konuda yurtdışı eğitim programına katılacak kişilerin hayatını kolaylaştırıyor.

Türkiye' de Yurtdışı Eğitim Danışmanlık firmalarının bir çatı altında toplandığı Kurum ise Uluslararası Eğitim Danışmanları Derneği ( UED ). UED üyesi bir kurumu tercih ettiğinizde yaşayacağınız herhangi bir problemde UED' e başvurabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder